Savisaar tõusis kõige kauem Tallinna valitsenud linnapeaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar 5. aprillil 2007 linnapea ametketti vastu võtmas
Tallinna linnapea Edgar Savisaar 5. aprillil 2007 linnapea ametketti vastu võtmas Foto: Peeter Langovits.

Edgar Savisaar tõusis Eesti taasiseseisvusajal Tallinna kõige kauem ametis püsinud linnapeaks, möödudes varasemast rekordiomanikust Jaak Tammest.

Savisaar on nüüdseks olnud linnapea ametis neli aastat ja seitse kuud, kirjutas ajaleht Pealinn.

Talle järgnevad Jaak Tamm nelja ja poole aasta ning Hardo Aasmäe kahe aasta ja ühe kuuga. Lühim staaž linnapeana - 14 päeva - kuulub Priit Vilbale.

Uue iseseisvusaja jooksul on Tallinnal olnud kokku kümme linnapead.

Linnapea ametisse asumisel on kõige noorem olnud Jüri Ratas, kellest sai linnajuht 27-aastaselt.

Kõige nooremalt ehk 24-aastaselt on linnavalitsuse liikmeks saanud Jüri Ratas ja Olga Sõtnik. Kõige soliidsemas eas on linnavalitsuse liikmeks saanud Kalju Leppik (vanust viiendat korda liikmeks saamisel 67 aastat), Merike Martinson (vanus teist korda liikmeks saamisel 66 aastat) ja Jaan Moks (vanus liikmeks saamisel 63 aastat).

Linnapeana või linnavalitsuse liikmena on Tallinnas sel ajavahemikul töötanud kokku 90 inimest, kellest 15 jätkab tänaseni linna teenistuses (sh seitse linnavalitsuse liikmena).

Kogu Eesti iseseisvusaega arvestades on aga kõige kauaaegsem Tallinna linnapea olnud Anton Uuesson, kes oli selles ametis aastatel 1919-1934.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles