Kõlvart: Tallinn pöördub koolide õppekeeleküsimuse tõttu kohtusse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Toomas Huik

Valitsus ei toetanud venekeelsetele gümnaasiumidele erandite tegemist osalisele eestikeelsele õppele üleminekuks ning Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul ei jää Tallinnal üle muud, kui kohtusse pöörduda.

Kõlvart ütles, et põhikooli- ja gümnaasiumisedadus ja põhiseadus annavad hoolekogudele võimaluse koolile õppekeelt valida, vahendab ERR Uudised.

«Kui riigi tasemel täitevvõim ei anna võimalust realiserida seaduslikke õigusi, siis ei jää midagi muud, kui pöörduda kohtuvõimu poole, et realiseerida neid õigusi,» märkis ta ja tõi lisavõimalusena välja selle, et erakoolid saavad õppekeelt valida.

«Kuna meil ei ole vahet finantseerimises erakoolide ja munitsipaalkoolide vahel, siis võib olla see ongi hea mõte, mille meile andis haridus- teadusministeerium,» lausus abilinnapea. Kõlvart selgitas, et selline kool töötab erakooli seaduse järgi, kuid selle omanik on omavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles