Vesilennukite angaaride taastamistööd jõudsid lõpule

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval tõmmatakse vesilennukite angaarides pidulikult joon alla Tallinna kultuuripealinna-aastale.
Neljapäeval tõmmatakse vesilennukite angaarides pidulikult joon alla Tallinna kultuuripealinna-aastale. Foto: Andres Haabu

Täna andis Nordecon Lennusadama vesilennukite angaarid Meremuuseumile üle, millega ehitustööde põhimaht angaarides on lõppenud. Nüüd jõuab järg keerukate ekspositsiooni paigaldustöödeni.


«Vesilennukite angaaride rekonstrueerimine oli erakordne väljakutse, aga tänaseks on selge, et tulemus saab olema muljetavaldav,» ütles Nordecon ASi juhatuse esimees Jaano Vink. «Projekti on eksperdid nimetanud ehitusalaseks vägiteoks, kuna neid angaare polnud pea saja aasta jooksul praktiliselt üldse remonditud ja nende seisukord oli äärmiselt halb.»

«Külastajad pääsevad vesilennukite angaare nende täies ilus ja uhkuses nautima siiski tuleval kevadel. Kuigi ehitustööd on tellijale üle antud, nõuab ülimalt keerukas ekspositsiooni paigaldamine ning seonduvate ehituslike tööde lõpetamine veel palju vaeva. Ma olen täiesti kindel, et angaaridest tervikuna saab esmalt tuleva suve tähtsündmus ning pealinna üks olulisemaid vaatamisväärsusi veel pikkadeks aastateks,» märkis Vink.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles