Turvamehe tapja peatas gaasirünnak näkku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4S turvamehe Eduard Zinovjevi mälestuseks põleb G4S' i peamajas Tammsaare teel küünal.
G4S turvamehe Eduard Zinovjevi mälestuseks põleb G4S' i peamajas Tammsaare teel küünal. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eile G4S turvamehe tapnud särgivarga peatas alles kähmlejateni jõudnud paarimehe näkku lastud gaas.

Teisipäevaõhtune kähmlus Haabersti Rimi turvateenistuse vahetuseülema Eduard Zinovjevi (43) ja kauplusest põgeneva T-särke varastada üritanud 40-aastase mehe vahel oli lühike.

Kaubanduskeskuse müüja Leili Merilo ütles Postimehele, et nägi varast letist mööda jooksmas. Seejärel hüüdnud turvaruumis ekraane jälginud turvamees, et saalis seisnud turvamees varga kinni peaks.

«Esialgu jooksis üksi ja pärast läks teine turvamees järele,» ütles Merilo. Mis edasi sai, Merilo täpselt ei näinud, sest väljas oli kottpime. «Turvamees hoidis varast kinni ja siis tekkis kähmlus ja jalgadega löömine.»

Veidi hiljem nägi ta, et turvamees lebas juba meelemärkuseta. «Ma arvan, et ta kukkus. Seal on kõnnitee äär, ta võis kukkuda sellest löögist nii, et lõi oma pea vastu äärt ära. Seal muud olla ei saanud. See käis kõik hetkega,» rääkis Merilo.

Mis täpselt saatuslikuks saanud kähmluses toimus, selgitab uurimine. Esialgsetel andmetel üritas vahetuseülem Zinovjev hoida varast ümbert kinni, kuid rüseluse käigus õnnestus nooremal mehel turvaülemat kahel korral jalaga pea piirkonda lüüa.

Alles siis jõudis poe ukse ees toimunud kähmluse juurde teinegi turvatöötaja, kes vägivaldsele vargale gaasi näkku lasi ja ta sellega neutraliseeris. Turvatöötaja visuaalsel hinnangul oli vahetuseülem Zinovjev vahetult pärast saadud jalahoope veel teadvusel, ent kui ta hetk hiljem maha kukkus, muutus olukord kardinaalselt.

Zinovjevi elu ei õnnestunud päästa ka kohale kihutanud reanimobiilil. Alates 2009. aastast G4S turvamehena töötanud ja karjääri Männikul tavaturvamehena alustanud Zinovjevi oli korduvalt heade töötulemuste eest edutatud. Selle tõenduseks on tema vahetuseülema ametikoht suures kaubanduskeskuses.

Vastavalt turvaseadusele kohustub G4S maksma Zinovjevi omastele tema omastele viie aasta palga. Tema ründaja on politseile varasemast tuntud persoon. Ründaja tunnistab oma süüd osaliselt, kuid eitab turvamehe tapmist..

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles