EKA oma majale esialgu uut kohta ei otsi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKA juhid tahavad uut hoonet ikka Tartu maantee 1 krundile.
EKA juhid tahavad uut hoonet ikka Tartu maantee 1 krundile. Foto: Toomas Huik

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) juhtkond on küll tänulik Viimsi vallavalitsusele akadeemia uue hoone ehitamiseks pakutud maatüki eest, kuid EKA ei kavatse vähemalt esilagu loobuda plaanist püstitada oma uus hoone Tallinna kesklinna Gonsiori ja Laikmaa tänava nurgale.

«See on kena, et kõik meiega kaasa mõtlevad, aga me jätkame ikka oma plaanidega rajada uus hoone Tartu maantee 1 krundile,» ütles EKA avalike suhete juht Solveig Jahnke. Ta lisas, et see plaan ei ole siiani veel ebaõnnestunud ning seetõttu töötatakse praeguse projektiga edasi.

Jahnke sõnul ei kaalu EKA praegu tõsiselt ühtegi teist kohta, kuid Viimsi vallast on see kindlasti kena, et kunstiakadeemia probleemidele kaasa mõeldakse.

«Pakkumisi on meile tulnud teisigi ning juhul, kui see peaks vajalikuks osutuma ja meie praegune plaan ebaõnnestub, siis vaatame kõiki võimalusi teise pilguga,» märkis Jahnke. «Aga meie rektor on ju öelnud, et see praegune tee tuleb lõpuni käia.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles