Kolmapäeval saab viit muuseumit külastada ühe euroga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:KADRIORG, KADRIORU LOSS,KADRIORU  PARK, VÄLISKUNSTIMUUSEUM, EKM :TALLINN, EESTI,21JUL10
Kadrioru Loss, Väliskunstimuuseum. Pildil vaade lossile
pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES
TLNPM2:KADRIORG, KADRIORU LOSS,KADRIORU PARK, VÄLISKUNSTIMUUSEUM, EKM :TALLINN, EESTI,21JUL10 Kadrioru Loss, Väliskunstimuuseum. Pildil vaade lossile pl/FOTO PEETER LANGOVITS, POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kolmapäeval, 21. detsembril maksab Kumu ja Kadrioru kunstimuuseumi ning Mikkeli, Adamson-Ericu ja Niguliste muuseumi pilet üks euro.


Eesti Kunstimuuseum soovib pakkuda külastajatele võimalust nautida oma muuseumites pidevalt vahetuvaid näitusi taskukohase hinnaga. Ühe-eurone muuseumipilet tagab sissepääsu kõigile vastavas muuseumis hetkel avatud näitustele ja sel päeval toimuvatele üritustele, teatas Kunstimuuseumi kommunikatsioonispetsialist Evelina Vedom.

Kell 18 on Kumus pikkade kolmapäevade programmi raames ekskursioon näitusel «Vinum et panis. Veini ja leiva motiiv 16.–20. sajandi kunstis» teemal «Käärkambrikunst ja kirikutekstiilid».

Kuraator Tiina-Mall Kreem ja kultuuriajaloolane Marju Raabe tutvustavad luterlike kirikute laiemale üldsusele tundmatuks jäänud käärkambrikunsti ja tekstiile. Venekeelset ekskursiooni luterlike kirikute käärkambrikunsti ning kuld- ja hõbetikandite, rišeljöö- ja heegelpitside, siidi ja sameti, liturgiliste värvide ja kristlike sümbolite maailma juhib kunstiajaloolane Helena Risthein.

Niguliste muuseum esitleb sel päeval venekeelset Niguliste muuseumit tutvustavat muuseumijuhti. sajaleheküljeline raamat tutvustab Eesti Kunstimuuseumi Niguliste muuseumis hoitava kesk- ja varauusaegse kunstikogu pärleid ning Niguliste kiriku ja muuseumi ajalugu. Muuseumijuhi on kirjutanud Merike Kurisoo ja kujundanud Liina Siib. Sel päeval on Niguliste venekeelne muuseumijuht müügil erihinnaga viis eurot (tavahind kümme eurot). Kell 17 toimub Niguliste muuseumis venekeelne ekskursioon.

Kumu kunstimuuseum, Kadrioru kunstimuuseum ja Mikkeli muuseum on seoses publikuprogrammiga „Pikad kolmapäevad Kadriorus” avatud kella 20-ni. Kumus ja Kadrioru kunstimuuseumis on avatud kohvik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles