Kohus saatis armukadedusest naisi pussitanud mehe vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: CORBIS/SCANPIX.

Harju maakohus saatis täna vangi mehe, kes armukadedusest hullununa pussitas mullu kevadel Tallinnas kaht noort naist.

Kohus karistas 25-aastast Andreid raskete kehavigastuste tekitamise ja tsiviilkäibes keelatud tulirelva omamise eest kaheaastase vangistusega, millest mehel tuleb reaalselt trellide taga veeta üks aasta. Ülejäänud karistusaja peab Andrei kandma tingimisi kolmeaastase katseajaga, mille jooksul peab ta järgima kriminaalhoolduse kontrollnõudeid ega tohi pruukida alkoholi ja narkootikume.

Koos Andreiga kohtu all olnud 61-aastasele Antsule, kes Andreile relva andis, mõistis kohus kaheksakuulise tingimisi vangistuse poolteiseaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi tekkis Andreil mullu aprillis Laagri Maksimarketi juures armukadedusest ajendatuna konflikt 1984. aastal sündinud Albinaga, keda ta ähvardas noaga tappa.

Järgmine kord sattus Andrei naisega vastamisi järgmise kuu keskel ning siis otsustas mees varasema ähvarduse teoks teha. Uurimisandmetel haaras mees 23. mai õhtul kella 22 ajal Redise tänaval noa ning pussitas korduvalt nii Albinat kui ka koos temaga tänaval viibinud 1989. aastal sündinud Anastassiat. Naised said raskeid vigastusi ja kiirabi viis nad haiglasse.

Politsei sündmuskohale jõudes oli pussitaja jõudnud põgeneda, kuid korrakaitsjad tabasid ta juba järgmisel päeval ning kohus andis 26. mail loa võtta mehe eeluurimise ajaks vahi alla.

Andrei sai eeluurimise lõppedes süüdistuse eluohtlike tervisekahjustuste põhjustamises, mille eest näeb karistusseadustik süüdimõistmise korral ette kuni 12-aastase vangistuse. Lisaks sai ta süüdistuse tsiviilkäibes keelatud tulirelva omandamises ja hoidmises, kuna pussitamisloo uurimisel selgus, et mehe valduses oli ebaseaduslik revolver.

Politseinikud tõendasid, et Andrei oli saanud relva mullu mais oma tuttavalt Antsult ning hoidis revolvrit Tallinnas ühe ettevõtte riietusruumis.

Ants tunnistas politseinikele, et oli saanud ebaseadusliku relva juba aastaid tagasi ühelt mehelt kingiks ning hoidis seda kuni Andreile andmiseni oma Harjumaal asuvas kodus. Kui ta aga kuulis Andrei vahistamisest, võttis ta relva peidukohast välja ja viis taas oma koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles