Tallinna tuleva aasta eelarve kasvas üle 475 miljoni euro

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavolikogu leidis viimasel hetkel raha ka 2009. aastal ehitatud Rännaku lasteaia sadevete äravoolu süsteemi remondiks.
Linnavolikogu leidis viimasel hetkel raha ka 2009. aastal ehitatud Rännaku lasteaia sadevete äravoolu süsteemi remondiks. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna volikogu võttis neljapäeva õhtul vastu linna tuleva aasta eelarve, mille maht kasvas teise ja kolmanda lugemise käigus üle 475 miljoni euro.


Linnavalitsus ja rahanduskomisjon arutasid kolmanda lugemise eel saabunud parandusettepanekuid, mida oli kokku 21. «Mul on hea meel öelda, et mõlemas institutsioonis leiti, et neli ettepanekut on sellised, mida tuleks kindlasti toetada. Nendest kaks esitati Keskerakonna fraktsiooni poolt ja kaks Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni poolt,» ütles linnapea Edgar Savisaar.

Tema sõnul leidsid toetust Keskfraktsiooni ettepanekud, mis käsitlesid summade ümberpaigutusi. «Need on haridusameti haldusalas põhikoolide ja gümnaasiumide soetuste ja remondi osas ning geoinfo süsteemide osas ning katteallikaks on muutus hoiustes,» lausus Savisaar.

«Samuti toetati kahte sotsiaaldemokraatide ettepanekut, millest üks käsitles puuetega isikute hoolekannet ja just transporditeenuseid, kus katteallikaks on linnavalitsuse reservi vähendamine ja teine ettepanek käsitles Rännaku lasteaia sadevete äravoolu süsteemi remonti. Selle allikaks on samuti kavandatud linnavalitsuse reservfondi vähendamine,» selgitas linnapea.

Volikogu kiitis hilisõhtul 43 poolt- ja 15 vastuhäälega heaks linna 2012. aasta eelarve kogumahuga 475,2 miljonit eurot, mis on ühe protsendi võrra rohkem kui lõppeva aasta eelarve.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles