Tallinna volikogu lõpetas linnaeelarve teise lugemise

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogul kulus umbes poolteist tundi Tallinna tuleva aasta eelarve teiseks lugemiseks, selle aja jooksul võeti kiirkorras läbi ka 43 muudatusettepanekut.


Ühe muudatusega eraldati 52 000 eurot Mustamäe kolme esimese mikrorajooni alusuuringuteks, mis teostatakse Tallinna kolme ülikooli – Tehnikaülikooli, Tallinna Ülikooli ja EBS-i koostöös. Perekonda toetavate teenuste täiendavaks pakkumiseks otsustas volikogu eraldada 39 000 eurot. Investeeringutena lisandub 150 000 eurot Merivälja kooli juurdeehituse alustamiseks.

Muudatusettepanekute arutamiseks kulus volikogul 17 minutit, kusjuures sisulist arutelu ei toimunud. 43 poolt- ja 19 vastuhäälega saadeti eelarve kolmandale lugemisele.

Linnaeelarve teine lugemine oli täna kell 16 alanud linnavolikogu istungil esimene päevakorrapunkt. Kolmas lugemine on istungi 22-punktilises päevakorras viimane punkt.

Kolmandaks lugemiseks saavad eelarveprojekti muudatusettepanekuid esitada volikogu komisjonid ja fraktsioonid. Ettepanekute esitamiseks on neil tund aega.

Tosina muudatuse tulemusena kokku suurenes Tallinna järgmise aasta eelarve 1 050 123 euro võrra. Selle kogumahuks on teise lugemise järel seega ligikaudu 475,2 miljonit eurot, mis on ühe protsendi võrra enam kui tänavune linnaeelarve.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles