Repliik: odav, aga siiski kallis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Pisike firma Terts toodab Pääsküla endises prügilas biogaasist üliodavat soojust, aga ei Pääsküla elanikud ega teisedki tallinlased võida sellest tuhkagi, sest odav soojus rändab Tallinna Küttesse, kes selle ligi neli korda kallimalt müüki paiskab.


Prügilate biogaasist soojuse tootmine tundub Gazpromi käteväänamispoliitika valguses mõistlik lahendus olevat. Kui aga odav roheline soojus jõuab kokkuvõttes monopoolsete suurettevõtete kätte ning need oma kõrge hinna peale suruvad, pole niisugusest tegevusest suurt kasu. Tavatarbija jääb ikkagi kaotajaks.



Tertsi häda on selles, et firmal pole oma torustikku, mistõttu ta ei saa odavat soojust otse inimestele müüa. Kuigi pisifirma, peab Terts oma hinnad võrdselt suurtootjatega konkurentsiametis kinnitama, sest tegemist on kombijaamaga. Huvitav, millist konkurentsi Terts näiteks Iru elektrijaamale pakub?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles