Hüljatud majades elavad kodutud on Põhja-Tallinnast kadunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räämas maja lammutamine Kopli liinidel..
Räämas maja lammutamine Kopli liinidel.. Foto: Liis Treimann.

Põhja-Tallinnas on probleemid mahajäetud majades ööbivate kodututega pärast kümne hüljatud hoone lammutamist kadunud.


Põhja-Tallinna linnaosa vanem Enno Tamm ütles BNS-ile, et linnaosavalitsus lasi eelmise aasta jooksul lammutada kümme maja, mis olid kujunenud kodutute kogunemiskohtadeks. Viimased kaks maja lasi linnaosavalitsus lammutada oktoobris.

«Samuti oleme korraldanud politsei ja munitsipaalpolitseiga reide, et teha kindlaks uusi kodutute kogunemiskohti. Endalegi ootamatult ei ole viimasel ajal mingeid probleeme ette tulnud,» lausus Tamm.

Ta tõdes, et probleemid kodututega võivad tekkida kogu aeg uuesti, kuna Põhja-Tallinna eripära on see, et linnaosas jääb pidevalt hooneid tühjaks. «Iga päev võib Põhja-Tallinnas mõni tühjaks jäänud maja juurde tekkida, mis võib kujuneda kodutute ööbimispaigaks,» tõdes Tamm.

Mahajäetud majades ööbivad kodutud olid 2007. aasta lõpus ja eelmise aasta alguses Põhja-Tallinna jaoks suur probleem, ning lühikese aja jooksul oli hüljatud hoonetes ridamisi tulekahjusid, mis lõppesid mitme inimese surmaga.

Kõige traagilisem tuleõnnetus oli 2007. aasta 4. detsembril, kui 2. liinil asuvas hüljatud majas puhkenud tulekahjus hukkus kuus seal ööbinud kodutut.

Mullu 5. jaanuaril hukkus 5. liini tühjas majas puhkenud põlengus kaks naist, kaks inimest õnnestus päästjatel tulest elusana välja tuua.

Põhja-Tallinnas lammutati mullu Kopli 114, Sepa 12, Kaevuri 7, 2. liin 3 ja 9, 3. liin 4 ja 6 ning 5. liin 5, 6 ja 9 asunud hooned.

Kogu Tallinnas oli 2008. aasta alguses elaniketa hoonete andmebaasis 305 maja, millest 22 oli aasta lõpuks lammutatud ja 14 renoveeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles