Tänavu sattus Harjumaal merehätta 115 inimest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseikaater Merelõvi
Politseikaater Merelõvi Foto: Toomas Huik

Harjumaal sattus tänavu merehätta 115 inimest, kellest üks ka hukkus.

Sel aastal viisid Põhja prefektuuri töötajad läbi 40 merepäästeoperatsiooni, teatas Põhja prefektuur. Kui tänavu sattus merehätta 115 inimest, siis mullu oli merehädalisi 88, kellest neli hukkus.

Põhja prefektuuri piiriturvalisuse talituse juht Rene Hartõkainen kinnitab, et merepatrullide kohalolek Tallinna lahel ja väikesaartel ning nende ümbruses on harjutanud merel liiklejaid mõtlema nii ohutuse kui ka veeliiklusreeglite peale. «Inimesed on teadlikumad sellest, millised dokumendid peavad merel kaasas olema ning kuidas ja millist turvavarustust merel liigeldes kasutada,» ütles ta. Murekohaks peab Hartõkainen veesõiduki rooli asumist joobes olekus.

Kokku on meresõiduhooajal Põhja prefektuuri kasutuses viis alust, millega tagatakse turvalisust merealadel. Regulaarselt kontrollitakse veeliiklejate nõutava turvavarustuse olemasolu ja selle kasutamist, ujuvvahendite seisukorda ning ettenähtud dokumentide olemasolu. Valmis ollakse merepäästesituatsioonide lahendamiseks. Merepäästevõimekuse tõstmise eesmärgil osalevad piirivalvurid ja politseinikud koostöös päästjate ning vabatahtlikega erinevatel õppustel.

Viimase sõidu Tallinna lahel tegi politseikaater Merelõvi möödunud nädala lõpus. Täna tõstetakse kaile järgmist meresõiduhooaega ootama ka viimane seni vees olnud alus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles