Mobiiliga räägitakse roolis massiliselt

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine mobiiltelefoniga
Naine mobiiltelefoniga Foto: SCANPIX

Autoroolis räägivad mobiiltelefoniga endiselt väga paljud, kuigi pühapäeval said ema ja lapsed liiklusõnnetuses kannatada – nende autole sõitis Paldiski maanteel Hüüru kandis otsa kaubik, mille juht väidetavalt telefonitsi juttu ajas.

Politsei andmetel on mobiiliga rääkimise eest Tallinnas ja Harjumaal juuli algusest eilseni võetud vastutusele 661 juhti, kirjutas Õhtuleht.

Liiklusteemadele spetsialiseerunud vandeadvokaadi Indrek Sirgi sõnul on sõiduki juhtimise ajal telefonitsi jutlemine sama sage eeskirjarikkumine nagu lubatust kuni 10 km/h kiiremini sõitmine, kollase fooritulega ristmikule sõit või mõni teine nii-öelda pisipatt, mis üldjuhul ei too kaasa raskeid tagajärgi.

«Kui on tegemist raske õnnetusega, siis prokuratuur võib välja nõuda andmed telefoni kasutamise kohta,» rääkis Sirk.

Politsei andmetel konkreetset statistikat mobiiltelefoni või muu segajaga seotud õnnetuste kohta Eestis pole, ent viimane teadaolev juhtum pärineb Peterburist, kus telefoniga rääkinud bussijuht sõitis otsa kolmele inimesele, kellest üks suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles