Mupo soovib taksode peatamise õigust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand.
Endine munitsipaalpolitsei ameti juhataja Monica Rand. Foto: Liis Treimann

Tallinna volikogu korrakaitsekomisjon arutab homme muuhulgas munitsipaalpolitsei õiguste laiendamist.


Mupo juhi Monica Ranna sõnul on tegu just aruteluga ning mingeid otsuseid pole plaanis kohe vastu võtta. «Tahame komisjoni liikmetega arutada ja küsida nende arvamust selles kohta, kas meil oleks võimalik taksosid ise peatada. Kõik ühisoperatsioonid, mida me oleme teinud koos riigipolitseiga on olnud väga edukad ja igapäevaselt ei tahaks politseid nende põhitöö juurest ära kutsuda,» ütles Rand.

Ta selgitas, et politseil on niigi tööd palju ning mupo ei taha neid olulistelt väljakutsetelt ära kutsuda vaid sellepärast, et nad mõne allumatu taksojuhi korrale kutsuksid. «Reeglina on tänaseks taksojuhtide seas siiski levinud arusaamine, et meie töö on neid kontrollida ja et nad peavad sellisel juhul meid kuulama. Selles osas väga suurt probleemi enam ei ole,» lausus Rand. Põhimure on tema sõnul nii-nimetatud piraadid. «Kui kohalikega saab kord majja, tulevad kohe teised asemele. Näiteks sel nädalavahetusel avastasime Tallinnas ühe Valga tegevusloaga taksojuhi,» tõi ta näite.

«Aga me ei plaani kohe mingit otsust vastu võtta, kõigepealt tuleb seda teemat arutada. Komisjoni päevakorda saigi see küsimus pandud seetõttu, et komisjon võiks otsustada, kas me peaksime selle asjaga edasi tegelema või mitte. Meil ei ole vaja relvi ega fanfaare, me tahame lihtsalt oma tööd teha. Ja teha seda nii, et kõik oleks võimalikult lihtne, läbipaistev ja korrektne,» kinnitas mupo juht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles