Majaomanikud tassivad puulehti tee äärde

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nii mõnigi kinnistuomanik on oma sügislehed prügikottides kusagile tee äärde või haljasalale sokutanud, inimesed süüdistavad lohakuses aga linnaosavalitsust, kes tasuta lehtede äravedu korraldas.


Põhja-Tallinna valitsus teatas juba möödunud nädalal sügislehtede äraveo kampaania edukast lõpetamisest, ometi on linnaosa tänavate ääres tänagi veel hulgaliselt puulehtedega täidetud lehekotte.

Põhja-Tallinna valitsuse avalike suhete nõunik Margus Eek selgitas, et linnaosavalitsus korraldas kinnistuomanikelt saadud avalduste põhjal tasuta kuni 15 lehekoti äraveo omaniku kinnistult. «Vastavalt Tallinna Jäätmehoolduseeskirjale on kinnistu omanikul kohustus ise korraldada aia- ja pargijäätmete kogumine ja utiliseerimine. Linnaosavalitsus on tulnud kinnistuomanikele vastu ja püüdnud neid abistada lehekottide äraveol,» rääkis Eek.

Tänase seisuga on tasuta lehevedu lõppenud ning rahaliste vahendite piiratuse tõttu selleks rohkem avaldusi vastu ei võeta. Siiani teede ääres vedelevad kotid on Eeki sõnul sinna toodud kinnistute omanike või hooldajate poolt omavoliliselt ja jäätmehoolduseeskirja eirates.

«Kuna on võimatu tuvastada, kes on need kotid sinna tassinud, siis Põhja-Tallinna valitsus koostöös kommunaalametiga lahendab selle probleemi lähiajal. Aastakümneid on Ristiku tänava ja Kolde puiestee majade omanikud tassinud lehekotte linna haljasaladele ja haljasmaade hooldajad on neid ära vedanud. Kutsume kodanikke üles, mitte tooma linnamaale lehekotte, jäätmeid ja muid suuregabariidilisi esemeid,» ütles Eek.

Põhja-Tallinna valitsuse lehekampaania kestis 1.novembrist 30. novembrini. Tänase seisuga on linnaosa ära vedanud 8856 150-liitrist lehekotti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles