Raadiku linnakorterites elab ligi 200 Tallinnale vajalikku töötajat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadiku munitsipaalmajad.
Raadiku munitsipaalmajad. Foto: Liis Treimann

Lasnamäel asuvas Raadiku elurajoonis on üheksas majas kokku 1215 kommunaalkorterit, millest 195-s elavad kooli- ja lasteaiaõpetajad ning teised linnale vajalikud töötajad. Järjekorras on neid veel 163.

Peale linnale vajalike töötajate on Raadiku elamutes korter üürile antud noortele peredele ning sundüürnikele.

Esimeses järjekorras valminud Raadiku majades said elamise sundüürnikud ja teised hädasti eluaset vajavad tallinlased. Nendes korterites on üür 1,6 eurot ruutmeetrilt. Teise järjekorra majades üüriti korterid linnale vajalikele töötajatele ja noortele peredele, kes peavad üüri maksma 1,92 eurot ruutmeetrilt.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul on linnal kokku umbes 5100 üürnikku ning 22 protsendil neist esineb võlgnevusi. Enamik üürivõlglasi on lühiajalised võlglased ehk maksavad korteri eest teatud hilinemisega. Pikaajalisi ehk rohkem kui kolme kuu eest võlgu olevaid üürnikke on umbes seitse protsenti.

Võrk mainis, et valdavalt endiste sundüürnikega asustatud Loopealse elamurajoonis Lasnamäel tasuvad elanikud üüri keskmisest paremini, Raadikul aga keskmisest halvemini. Kokku on üürnikud linnale võlgu umbes 475 000 eurot.

Abilinnapea sõnul võimaldab sotsiaalmajutusüksuste olemasolu pikaajalisi üürivõlglasi korterist välja tõsta ning sinna paigutada. 2010. aastal vormistati Raadikul üheksa eluruumi üürilepingu lõpetamise käskkirja, tänavu on see arv 13.

Raadiku elurajooni kortermajad kuuluvad OÜ-le Raadiku Arendus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles