Liikluse põhjalik ümberkorraldamine Kalamajas võtab veel aega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niine tänav Kalamajas peaks uue plaani järgi muutuma kahesuunaliseks.
Niine tänav Kalamajas peaks uue plaani järgi muutuma kahesuunaliseks. Foto: Priit Simson

Tallinna transpordiamet tahab muuta liikluse Põhja puiestee, Soo, Niine, Suurtüki, Suur-Rannavärava tänava ning Rannamäe tee piirkonnas senisest sujuvamaks ja ohutumaks, kuid tänavu aasta lõpus, nagu algul välja pakuti, töödega veel ei alustata. Selgus saab majja tõenäoliselt järgmise aasta algul.

Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa ütles, et liikluse ümberkorraldamiseks on mitu varianti, mille hulgast tuleb leida parim. Praeguseks ei ole lõplikku lahendust veel välja valitud.

«Lahendust ootavaid probleeme on seal mitu, näiteks kergliiklusteed, parkimine, transiitliikluse ümbersuunamine ning kohalike elanike oma kodule juurdepääs,» mainis Rüütelmaa.

Ta lisas, et ettepanekuid on tehtud mitme tänava ühesuunaliseks muutmiseks, kuid see on suur ja mahukas töö, mida peab hästi kaaluma, et uus liiklusskeem ka sujuvalt tööle hakkaks. Seepärast ei saa väga kiirustada.

Rüütelmaa hinnangul võiks selgus majja tulla järgmise aasta algul.

Esialgse plaani järgi oli kavas moodustada Põhja puiesteest, Soo, Niine, Suurtüki, Suur-Rannavärava tänavast ja Rannamäe teest omamoodi ring, kus liiklus ühtlaselt sujuks. See kava eeldas Põhja puiestee muutmist alates linnahallist kuni Soo tänavani ühesuunaliseks. Sama peaks juhtuma ka Suurtüki ning Suur-Rannavärava tänavaga. Niine tänav peaks aga muutuma kahesuunaliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles