Firma tahab Kangro skulptuuri alaliselt Viru tänavale sättida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru tänaval söögikohta pidav ettevõte tahab suvel majaesist kaunistanud Tauno Kangro skulptuuri sinna alatiseks paigaldada.
Viru tänaval söögikohta pidav ettevõte tahab suvel majaesist kaunistanud Tauno Kangro skulptuuri sinna alatiseks paigaldada. Foto: Uwe Gnadenteich

Vanalinnas Viru tänaval asuvat söögikohta pidav ettevõte taotleb linnalt luba paigaldada Viru 22 maja ette alaliselt Tauno Kangro pingil istuva pulli skulptuur. Praegu on ettevõttel luba kuju eksponeerimiseks suveperioodil.


Firma lubab skulptuuri ja selle ümbruse lumest ja prahist puhtana hoida ning paigaldada selle juurde spetsiaalse valgustuse ja kolmes keeles infotahvlid. Kommunaalamet juba teatas, et neil pole selle vastu midagi, kui linnakujunduskomisjon selleks oma nõusoleku annab.

Küll on selle vastu aga muinsuskaitse. Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Duboviku sõnul UNESCO maailmapärandi hulka kuuluvasse vanalinna nii lihtsalt skulptuure üles seada ei saa. Ta meenutas, et kuju lubati tänavale panna suviseks välikohvikute hooajaks, mis lõppes 1. oktoobril.

«Niimoodi vanalinna skulptuure panna ei või. Me lubasimegi seda ju ainult sel tingimusel, et see on suvine asi ja on seotud välikohvikute hooajaga. Aga kui ta seal on aastaringselt, siis see on juba tänaval asuv statsionaarne skulptuur. See tähendab, et selle paigaldamiseks tuleks korraldada konkurss ja kõik, mis sellega kaasas käib,» lausus Dubovik.

«Kuhu me niimoodi jõuame, kui iga baari või restorani omanik ise tellib, ise maksab ja ise paneb vanalinna seda, mis parajasti pähe tuleb,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles