Tartus on taksosõit üle kahe korra kallim kui Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laki Takso hinnakiri Tallinnas.
Laki Takso hinnakiri Tallinnas. Foto: Liis Treimann

Mitu Tallinna taksofirmat langetas eelmise aasta novembris sõiduhinda veerandi või isegi kolmandiku võrra, sest mootorikütus on oluliselt odavnenud ning taksonduses surub tugev konkurents peale.




Nendes firmades maksab sõidukilomeeter alla kuue krooni ning ootetunni eest tuleb välja käia 120–130 krooni. Reval Takso juhataja Kait Vaatmann kinnitas, et sõiduhinna langetamine peaks vaesel ajal kasulik olema ka taksojuhtidele, sest kliente tuleb juurde.



Tartus ei näi aga niisugused põhjendused kehtivat, sest seal maksab kõikides taksofirmades sõidukilomeeter ikka 12 krooni ehk kaks korda rohkem kui Tallinnas ning mingit hinnalangust tõenäoliselt oodata ei ole. Ootetunni eest tuleb ülikoolilinnas maksta 240 krooni.



Tartu taksojuhid põhjendavad Tallinnast kõrgemaid hindu sellega, et pealinnas on pikemad sõidud ning seetõttu ka teenistus parem. Tartu linnajuhid ei oska öelda, kas tegemist on kartellikokkuleppega. Aga ettevõtlusvabaduse tõttu midagi muuta ka ei saa. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles