Öise Vahtkonna liige võitis kohtus politseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pronksöö-järgne päev Tallinnas.
Pronksöö-järgne päev Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna halduskohus rahuldas teisipäeval Kremli-meelse rühmituse Öine Vahtkond liikme Sergei Tõdõjakovi kaebuse Põhja prefektuuri vastu.

Kohus tunnistas 50-aastase Tõdõjakovi 50 kaebuse alusel õigusvastaseks praeguse politseipeadirektori Raivo Küüdi veel Põhja prefektina 2008. aasta kevadel tehtud kolm esildist miitingute keelamise kohta.

Kohus luges Tõdõjakovi moraalse kahju hüvitatuks nende esildiste õigusvastaseks tunnistamisega ning jättis tema 80 000-kroonise nõude rahuldamata.

Tõdõjakovi hinnangul tekitasid prefektuur ja Küüt talle moraalset kahju, kui keeldusid mullu kevadel andmast luba aprillirahutuste aastapäeva puhul miitingu korraldamiseks.

Tõdõjakov tahtis enda sõnul korraldada miitingut «demokraatlike väärtuste kaitseks tänapäeva Eestis», kuid Küüt ei andnud talle 28. märtsi, 7. aprilli ja 10. aprilli esildistega selleks luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles