Peaarhitekt: EKA ehitusloa väljastamiseks tahame selgust saada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maantee 7 majahaldur Andry Krass näitas ehituskontrolli ametnikule Diana Frischerile vaid ruumide välisuksi.
Tartu maantee 7 majahaldur Andry Krass näitas ehituskontrolli ametnikule Diana Frischerile vaid ruumide välisuksi. Foto: Andres Haabu

Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd kinnitas, et Eesti Kunstiakadeemia (EKA) uue hoone ehitusloa väljastamiseks on vaja selgeks teha, kas kõrvalkinnistul asuva Tartu maantee 7 maja kortereid kasutatakse elu- või äripindadeda, kuid maja omanik ja tema esindajad ei ole mitmele kutsele vaatamata siiani ilmunud linnaplaneermisametisse selgituste andmiseks ning ei luba ka ametnikke hoone ruumidesse.

Männi sõnul on siiski lootus, et linnaplaneerimise amet jõuab Tartu maantee 7 maja omanikuga kokkuleppele. EKA hoone ehitusloa väljastamiseks on lihtsalt vaja koguda kokku kogu asjasse puuduv info. Küsimus on otseses päikesevalguses ehk insolatsioonis, mille nõuded kehtivad vaid eluruumidele. Seetõttu ongi oluline teada saada, kuidas neid ruume tegelikult kasutatakse.

Nädal aega tagasi käis linnaplaneerimisameti ehituskontrolli osakonna juhtivspetsialist Diana Frischer Tartu maantee 7 majas vaatamas, kas sealseid ruume kasutatakse ikka vastavalt otstarbele, kuid majahaldur Andry Krass ja omaniku esindaja, vandeadvokaat Taivo Ruus ei lubanud tal ruumidesse siseneda, mistõttu jäi nende kasutusotstarve ebaselgeks.

«Pärast ehituskontrolli osakonna töötaja kohalkäimist alustatud menetluse käigus me veel selgusele jõudnud ei ole, sest teine pool ei ole soostunud ütlusi andma,» ütles Mänd. «Ja teiselt poolt – kui seal kohal käidi, siis soostuti näitama ainult ruumide välisuksi, kus olid firmade sildid ja kus ei olnud. Selle vaatluse põhjal ei saa öelda, kas seal on või ei ole äriruumid. Selles mõttes kobame jätkuvalt pimeduses.»

«Me tahame, et hoone omanik otsustaks ära, mis on talle oluline – kas ta tahab neid ruume kasutada eluruumidena või äriruumidena ning vastavalt sellele tuleb ka kasutusluba vormistada ja meile vastav taotlus esitada,» ütles Mänd. «Tänane situatsioon on lihtsalt määramatu.»

Peaarhitekt lisas, et keegi ei taha keelata Tartu maantee 7 maja omanikul kasutada sealseid ruume äripindadena, vaid tegelik otstarve tuleb lihtsalt paika panna. Ehituskontrolli eesmärk ei ole omanikku karistada, vaid selgus majja saada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles