Jõuluvanast kuusemüüja kaebas Stockmanni kohtusse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana Johannes päev enne vahejuhtumit Stockmanni juures oma kaupa pakkumas.
Jõuluvana Johannes päev enne vahejuhtumit Stockmanni juures oma kaupa pakkumas. Foto: Mihkel Maripuu

Väidetavalt purjuspäi Stockmanni juures kuuski müünud Johannes Sirel kaebas poe kohtusse, kuna tema väitel on pood ta laostanud. Lisaks süüdistab mees poe turvatöötajat rahavarguses.

Jõulude eel teatati Tallinnas Stockmanni juures purjuspäi kuuski müünud jõuluvana riietes mehest, kes väidetavalt olla korravalvureid saega rünnanud.

Nüüd süüdistab kuusemüüja kauplust tahtliku stseeni korraldamises sooviga leping ebaseaduslikult üles öelda.

Sirel rääkis Postimees.ee'le, et pärast 17. detsembri vahejuhtumit teatas Stockmann talle, et tema seal kuuski müüa enam ei tohi, kuna pole sõlmitud lepingut täitnud.

Lepingu rikkumise põhjusena öeldi, et mehe arestimajas oleku ajal kuusemüük soikus.

«Muust  kinni haarata ei olnud. Nad ei saanud panna, et ma olen joobes, kuna politseis öeldi mulle, et  mu joove on 0,03 promilli. /.../ Ja uurija ütles, et see pole joove,» rääkis Sirel. Põhja ringkonnaprokuratuuri andmetel oli mehe joobeaste 0,06 promilli ning seda ei loeta joobeseisundiks.

Sireli sõnul ei saanud ta seoses vahejuhtumiga kaks päeva kuuski müüa ning samuti vähenes kuusemüük märgatavalt.

«Pärast seda janti, mis nad mulle korraldasid, mul kuusemüük vähenes katastroofiliselt. Muidu oli neli-viis päeva enne jõule järjekord, aga nüüd käisid üksikud inimesed,» rääkis ta. Sireli väitel jäid tal ligi pooled 1100 kuusest selle tõttu müümata.

Sirel soovib, et kauplus maksaks talle välja müümata jäänud kuuskede raha.

«Ma nõuan Stockmannilt hagi korras selle kinni maksmist,» sõnas ta. Kuusemüüja sõnul ulatub kahjusumma sadadesse tuhandetesse, kuid täpset summat ei soostunud ta ütlema.

Sireli väitel teenis ta tänavu nii palju, et saab tasuda kuusetoojatele. Küll aga pole tal raha, et tasuda kuuskede pakkimise kile eest, kuhu ta laskis kuldsete tähtedega peale trükkida «Stockmann». See summa olevat ligi 20 000 krooni.

Kinnipidamisel kadus rahakotist osa rahast

Vahetult enne kinnipidamist oli Sireli sõnul olnud ta rahakotis 13 145 krooni, kuid järgmisel päeval arestimajast pääsedes oli seal alles vaid 9 145 krooni ning väidetava varguse kohta tegi ta politseis ka avalduse. Mees ei kahtlusta rahavarguses politseid, vaid turvatöötajaid.

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel on Stockmanni kaubamaja ees kuuski müünud jõuluvana kostüümis mees saanud kahtlustuse avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi alusel. Sellise kuriteo eest näeb seadus karistusena ette rahalist karistust või kuni viieaastast vangistust.

Põhja prefektuuri teatel on Johannes Sirel esitanud politseile avalduse raha varguse kohta ning juhtumit uuritakse.

Stockmanni turundusjuht Kristel Luhaste teatas Postimees.eele, et nemad Johannes Sireli väiteid kommenteerida ei soovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles