Kodutütred kinkisid loomaaiale tammetõrusid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõuna ajal andsid kodutütarde esindajad Tallinna loomaaiale üle suure hulga loomade talvise toidulaua rikastamiseks mõeldud tammetõrusid.


Erinevate maakondade kodutütred on sügise jooksul kokku kogunud peaaegu tonni tammetõrusid. Tammetõrude korjamisest võtsid osa kõikide ringkondade kodutütred. Et tõrud oleksid söögikõlbulikud ja säiliksid paremini, kuivatati terved ja puhtad tammetõrud ära.

Kottidesse ja pappkastidesse pakitud tõrud võttis vastu loomaaia direktor Mati Kaal. Tänutäheks said kodutütarde esindajad erandkorras loa teha seda, mis on loomaaia külastajatele kõvasti keealtud – üle aia loomade tammetõrusid visata. Tõrudega kostitati nii metssigu kui kaukaasia mägikitsesid. Viimastele paistsid tõrud eriti hästi maitsvat.

«Tammetõrude kogumine tekitas kodutütardes elevust ja hasarti, kuna ühelt poolt nad teadsid, et saavad teha sellega heateo ja teiselt poolt oli seda üheskoos lõbus teha,» ütles Kodutütarde peavanem Angelika Naris

Tammetõrude korjamise algatas Kodutütarde keskjuhatus ja kogumist on kavas korrata tuleval aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles