Kohus saatis alaealise pantvangi võtnud mehed kongi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Harju maakohus mõistis täna Anton Sadovnikovi (18), Nikolai Levtšenko (26) ja Kirill Affendiku (28) süüdi pantvangi võtmises ja väljapressimises ning mõistis nad kõik reaalselt vangi.

Kohus karistas Sadovnikovi viieaastase vangistusega, millest lühimenetluse tõttu arvestati kohe maha üks kolmandik ning tema lõplikuks karistuseks jäi kolme aasta ja nelja kuu pikkune vangistus, teatab ERR uudised.

Levtšenkot karistati kaheksa aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, mis lühimenetluse tõttu vähenes viie aasta ja kaheksa kuu pikkuseks vangistuseks, ja Affendikut kaheksa-aastase vangistusega, mis lühimenetluse tõttu vähenes viie aasta ja nelja kuu pikkuseks vangistuseks.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi võtsid mehed 11. veebruaril vabaduse ühe ärimehe alaealiselt tütrelt ning hoidsid teda mitu päeva Tallinnas Järveotsa teel asuvas garaažis kinni, nõudes tüdruku vabastamise eest lunaraha 300 000 eurot ning ähvardasid pantvangi raha mittesaamisel tappa.

Mehed vabastasid neiu 13. veebruari õhtul, kui olid kuulnud, et isa pöördus tütre röövimise tõttu politseisse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles