Savisaar: linnahalli rekonstrueerimisleping võidakse sõlmida detsembri keskel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul on potentsiaalse investoriga peetavad läbirääkimised lõpusirgel ja lepingu sõlmimiseni võidakse jõuda detsembri keskel ehk juba järgmisel nädalal.


«Praeguse arvestuse kohaselt on eeldatud, et detsembri keskel püütakse jõuda lepingu allakirjutamiseni juhul, kui tingimustes kokku lepitakse,» ütles Savisaar täna linnavalitsuse pressikonverentsil. «Nii et ega kaua enam oodata ei olegi. Eriti kui pidada silmas, et erinevate linnavalitsuste ajal on seda rekonstrueerimist arutatud kokku üle tosina aasta,» lisas ta.

Kuigi varem räägiti lepingu sõlmimisest juba augustis, ei jõutud Savisaare sõnul selleks ajaks tingimustes kokkuleppele. «On loomulik, et sellistel läbirääkimistel mõlemad pooled püüavad enesele paremaid tingimusi saada – meie Tallinna linnale, teine pool investoritele. Võimalik, et üheks pidurdavaks asjaoluks on ka Ameerika majanduse mitte kõige parem seis, aga kindlasti mitte ainult see. Kui me oleksime kõik ameeriklaste pakutu kohe käigult vastu võtnud, siis oleks see leping juba ammu alla kirjutatud. Aga eks läbirääkimised ongi vaidlemise kunst,» rääkis Savisaar.

Tänavu septembris välja käidud ideed rajada linnahalli baasil uus ooperiteater, ei ole linnapea sõnul arutatud. «Ooperimaja variant ei ole veel esile kerkinud, sest ameeriklastel on eksklusiivne õigus läbirääkimisteks ja seni kuni nendega kõnelused kestavad, me loomulikult võime arutada ka igasuguste teiste variantide üle ja meil on väga hea meel et Rein Lang ja tema kaaslased selle ideega välja tulid, aga praegu on peamine variant siiski ameeriklaste oma,» ütles Savisaar.

Tallinna linnavolikogu kiitis mullu 26. augustil heaks lepingu, millega linn asutab võrdväärse partnerina ühisettevõtte firmaga Tallinn Entertainmet LLC.

Linnavalitsus ja Tallinn Entertainment LLC panid 2009. aasta kevadel paika põhitingimused, mille eesmärk on linnahalli ja seda ümbritsevate kinnistute renoveerimine. Paigast on kavas kujundada mitmekülgne meelelahutuskompleks. Linnahalli lammutada ei tohi.

Tallinn Entertainment LLC omanikud on võrdsetes osades RSL Capital, GF Capital Management & Advisors ning Remi International. RSL Capital kuulub Ronald S. Lauderile, kes on kosmeetikakuninganna Estée Lauderi pärija. Lauder külastas eelmisel aastal ka Tallinnaja kohtus linnapea Edgar Savisaarega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles