Prokurör nõuab noormeestele tapmise eest vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Vangla
Viru Vangla Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Prokurör nõudis teisipäeval Harju maakohtus kahele noormehele ühe mehe surnukspeksmise eest reaalset vanglakaristust.


Põhja ringkonnaprokurör Elle-Mai Velling nõudis Marko Liimetsale ja Raido Kukele tapmise eest kaheksa-aastast vangistust ning kergemates kuritegudes süüdistatavale Kristjan Palmetsale tingimisi nelja-aastast vangistust.

Noormeeste advokaadid palusid kohtul kvalifitseerida oma kaitsealuste süüdistuse tapmises ümber surma põhjustamiseks ettevaatamatusest ning määrata neile sellest tulenevalt ka kergemad karistused.

Politsei käivitas kriminaaluurimise 2007. aasta 6. mail, kui Kose vallas Ravila alevikus leiti kortermaja trepikojast 1971. aastal sündinud mehe peksmisjälgedega surnukeha.

Juhtunu uurimisel viisid niidid Kuke ja Liimetsani, kellele esitati ka kahtlustus tapmises.

Süüdistuse järgi peksid noormehed koos Palmetsaga 2007. aasta 6. mai öösel Tallinna südalinnas Pärnu maantee ja Valli tänava ristmikul seal jalutanud meest.

Noormehed peksid kannatanut rusikatega vastu pead ning röövisid talt jope. Kannatanu hindas hiljem kahju 3700 kroonile.

Seejärel sõitsid Kukk ja Liimets Kose valda Ravilasse, kus hommikul kella 9 paiku tungisid ühe maja trepikojas kallale mehele.

Noormehed peksid ohvrit käte ja jalgadega vastu pead ja keha, mille tagajärjel mees samal päeval kuriteopaigal suri, seisab süüdistuses.

Mõni aeg hiljem noormehed tabati ja vahistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles