Hiigelpommi süüasja kohtuotsuse kuulutamine lükkub edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik otsust langetamas
Kohtunik otsust langetamas Foto: jupiterimages.com

Harju maakohus lükkab kolmapäeval edasi kohtuotsuse kuulutamise niinimetatud Tallinna Jõe tänava hiigelpommi süüasjas.


Kohtuotsuse kuulutamine lükkub edasi, sest protsessi juhtiv kohtunik Janika Kallin haigestus. Sellele vaatamata määratakse kohtuotsuse kuulutamise uus aeg kokkuleppel protsessiosalistega kolmapäeval, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots.

Mullu detsembri alguses nõudis Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu süüasja võtmetegelasele Eduard Pavljutšenkole 10- ning tema kaasosalisele Vladimir Muravjovile kolmeaastast vangistust.

Koos meestega kohtu all olevatele Aleksandra Malõševale ning Svitlana Zaitsevale nõudis prokurör vastavalt ühe ja kolme aasta pikkust tingimisi vangistust.

Neljast kohtualusest on vaid Pavljutšenko oma süüd eitanud, ülejäänud kolm tunnistasid süüd ja andsid protsessi jooksul avameelseid ütlusi.

Kriminaaluurimist alustati 2007. aasta 6. veebruaril, kui Tallinnas Pärnu maanteel asuva OÜ Abitee pandimaja töötaja Svitlana Zaitseva teatas politseile, et pandimajja tunginud maskiga mees röövis sealt hulgaliselt asju.

Röövel sai pandimajast saagiks kokku ligi poole miljoni krooni väärtuses kuldesemeid ning mobiiltelefone.

Juhtunut uurima asunud kriminaalpolitseinikud tuvastasid peagi, et kannatanuna esinenud Zaitseva tegi tegelikult röövliga koostööd ning maski kandnud röövliks osutus tema tuttav Pavljutšenko.

Pandimaja röövimise uurimisel tegid Põhja prefektuuri politseinikud läbiotsimise Pavljutšenko ja tema tuttava Muravjovi kasutuses olnud Jõe tänava korteris, kust leiti ülisuures koguses lõhkeainet, lõhkeseadeldis, detonaatoreid, padruneid ning tulirelv koos helisummutiga.

Ekspertiisi tulemusel selgus, et korteris oli kokku 22 kilogrammi trotüüli ja ligi kilo ammoniiti, mille plahvatamisel oleks tõenäoliselt hävinud kogu korterelamu.

Veel süüdistab prokurör mehi röövimises, kuna nad tungisid politsei uurimisandmetel 2007. aasta märtsis Tallinnas Masti tänaval kallale naisele ning võtsid talt ära pangakaardid ja mitmesaja tuhande krooni väärtuses sularaha.

Eeluurimise ajal selgus ka, et 2007. aasta jaanuaris pani Muravjov toime veel ühe röövi, kui tungis Tallinnas Sepa tänaval kallale naisele ning võttis talt ära asju 40.000 krooni väärtuses.

Muravjovi ja tema tuttavat Malõševat süüdistatakse veel Läti passide võltsimisele kaasaaitamises ning võltsitud passide kasutamises pangakontode avamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles