Reporter.ee: mupo menetles mullu 14 korda rohkem rikkumisi kui 2007. aastal

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna munitsipaalpolitsei auto..
Tallinna munitsipaalpolitsei auto.. Foto: Raigo Pajula.

Möödunud aasta jooksul võttis Tallinna munitsipaalpolitsei amet menetlusse kokku 29 079 seadusesätete ja eeskirjade rikkumise juhtumit, mis on 2007. aastaga võrreldes ligi 14 korda rohkem.


Kõige rohkem ehk üle 25 000 rikkumise olid seotud ühistranspordis piletita sõitmisega. 1. juulist hakkas pileteid kontrollima munitsipaalpolitsei, mis tõi kaasa suure numbri rikkumisi, vahendas Reporter.ee.

Liiklusseaduste rikkumiste tõttu algatas munitsipaalpolitsei 1491 menetlust. Enamasti olid inimesed parkinud haljasalale, mille eest ka trahvi tehti.

Heakorra eeskirjade rikkumise tõttu algatati menetlusi 2256 korral. Üks kummalisemaid heakorra eeskirja rikkumise on suitsukoni mahaviskamine, mille eest saab karistada kuni 6000 kroonise trahviga. Lisaks saab trahvida ka üle halajasalade käimise eest.

Kokku on Tallinnas 158 munitsipaalpolitseinikku, kelle ülesandeks on ühistranspordis piletite kontroll, sisevalve, liiklusseaduse täitmise kontroll ning sellest aastast lisanduv taksode kontroll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles