TV3: eaka naise röövmõrvas süüdistatavad tegid tapmisplaane paberil

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingrid Kaldoja ja Merlis Rannamets kohtus.
Ingrid Kaldoja ja Merlis Rannamets kohtus. Foto: Kaader TV3 videost

Tallinnas algas kohus külmavereliste röövmõrvarite üle, kes tapsid raha saamiseks vana naise ja arutasid mõrvakava enne kirjalikult läbi.

31-aastane Merlis Rannamets ja 18-aastane Ingrid Kaldoja üürisid ühiselt Tallinnas Mustamäel korterit. Selle aasta alguses tekkis neil plaan, kuidas vabaneda korterit välja üürinud eakast naisest ja seeläbi raha teenida, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Põhja ringkonnaprokurör Toomas Tomberg ütles, et juhtumi teeb haruldaseks see, et tapjad panid oma plaanid enne mõrva sooritamist paberile, arutades need kirjalikult läbi. Tomberg märkis, et tema praktikas on tegu ainsa sellise juhtumiga.

Ohver tapeti kägistades ja ta vastupanu mahasurumiseks kasutati ka haamrit. Pärast tapmist vaatasid süüalused korteri üle ja viisid väärtuslikumad esemed pandimajja. Peamiselt viidi korterist ära elektroonikat, millest osa õnnestus uurijatel ka tagasi saada. Saadud rahaline kasu jäi väikeseks.

Kohus paari üle jätkub tunnistajate ülekuulamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles