Politsei kahtlustab kadunud Bentley omanikku valetamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bentley Continental Flying Spur.
Bentley Continental Flying Spur. Foto: Bentley

Politsei esitas mullu novembris Tallinnas kadunud Bentley luksusauto omanikule ja vargusteate tegijale kahtlustuse valeütluste andmises, hinnalise sõiduki saatus on aga senini selgusetu.


Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Alar Lehesmetsa sõnul sai kuriteoteate teinud ja politseis esialgu kannatanuna üle kuulatud 35-aastane mees valeütluste andmises kahtlustuse juba 12. novembril ehk vaid kaks päeva pärast väidetavast vargusest teatamist.

«Kahtlustus esitati, kuna kriminaalasja selles menetlusstaadiumis kogutud andmete põhjal oli põhjendatult alus arvata, et kuriteoavaldusega politsei poole pöördunud ja kannatanuna üle kuulatud isik oli andnud ülekuulamisel tegelikkusele mittevastavaid ütlusi,» ütles Lehesmets.

Samas pole jätkuvalt üheselt teada, mis Bentley luksusautoga juhtus ja kas see tõesti varastati, nagu väidab sõiduki omanik, sest politseinikel pole õnnestunud sõidukit seni üles leida.

Politsei uurib ka versiooni, et sõiduki omanik võis auto varastamise välja mõelda. «Kuna uurimisversiooni kontrollimine alles käib, on praegu liiga vara teha järeldusi ka võimalike valetamise motiivide kohta, kuna kõigepealt tuleb jõuda veendumusele, et tegemist oli tõesti valeütluste andmisega,» lisas Lehesmets.

Ta ei soovinud spekuleerida, kas kriminaalasja eeluurimise edenedes võib kahtlusaluste ring suureneda ja millal võiks politsei ja prokuratuur jõuda lõpliku menetlusotsuse langetamiseni.

Mullu 10. novembril teatas Bentley Continental Flying Spuri omanik politseile, et tema luksusauto varastati eelnenud ööl Tallinnast Vabaõhumuuseumi teelt. Omanik lisas, et vargus sooritati ajavahemikul südaööst kuni kella 4.15. Halli värvi sõiduk on valmistatud 2006. aastal.

Bentley Continental Flying Spur on kuueliitrise 12-silindrilise mootoriga, mille võimsus on 412 kilovatti. Tehase andmetel on auto tippkiirus kuni 314 km/h. Auto turuväärtus on üle kahe miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles