Tänavaküsitlus: venelased usuvad Putinisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lya Sepp (85).
Lya Sepp (85). Foto: Liis Treimann

Paljud täna Tallinna vana- ja kesklinnas liikunud vene keelt rääkivatest inimestest on seisukohal, et Putin suudab Venemaal korra majja luua.

Raekoja platsil sotsiaaltöö korras koristaja ametit pidav Levon Assatrjan ütles, et kui Venemaal tulevad riigiduuma valimistel võimule uued inimesed, siis ilmselt tehakse ka senisest erinevaid ettepanekuid ja otsusi.

Kui aga jäävad võimule samad inimesed, siis ajavad nad oma asja edasi. Assatrjan arvab, et nad on teinud kõik, mida rahvas tahab. Kui Putin saab presidendiks ja Medvedjev peaministriks, siis on see Venemaale tõenäoliselt hea valik. Assatrjan on Venemaa kodanik, kuid eile keskpäeval ei olnud ta veel jõudnud hääletamas käia, aga lubas kindlasti minna. Ütles, et hääletab kindlasti Putini ja Medvedjevi poolt.

Raekoja platsi jõuluturul müüjana töötav Jekaterina Dõminskaja ütles, et pärast valimisi peaks Venemaal asjad ikka muutuma küll. Eriti peaksid muutused tulema majanduses. Ta arvas, et Venemaa läheb selles osas ülesmäge. Aga eks pärast valimisi ole näha. Dõminskaja on praegu küll halli passi omanik, aga kui ta oleks saanud riigiduuma valimistel osaleda, siis oleks ta kindlasti hääletanud Putini ja Ühtse Venemaa poolt.

Vanaproua Vera Mekšakova ütles, et hääletas Õiglase Venemaa poolt, sest selles parteis on töövõimelised inimesed ja teavad, mida nad tahavad. Kui nad saavad võimu juurde, siis peab Venemaal midagi muutuma, selles on Mekšakova veendunud. Oma otsuses on ta kindel ja ei kahetse seda.

Tallinalne Lya Sepp (85) ei usu, et pärast Venemaa riigiduuma valimisi midagi muutub. Nende töökogemused ja -meetodid on tema sõnul niivõrd läbi töötatud, et seal ei saa midagi ootamatut juhtuda. Kõik läheb samamoodi edasi. Kui peaminister ja president vahetavadki kohad, siis see on lihtsalt üks meeskonna töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles