Kunstiakadeemia võib euroraha taotlemisel ajapikendust saada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Eesti Kunstiakadeemia (EKA) ei saa 4. detsembriks linnaplaneerimise ametilt ehitusluba oma uue hoone püstitamiseks, võib sihtasutus Archimedes loobuda 12 miljoni euro eraldamisest kunstiakadeemiale.


Tallinna linn on EKA detailplaneeringusse sisse kirjutanud klausli, et ehitusluba antakse vaid juhul, kui EKA saavutab naabritega kokkuleppe. See aga tundub tänase seisuga võimatu. Nimelt ei kavatse Tartu mnt 7 omanik Ester Palm survele järele anda. Rahulolematuid on ka teise kõrvalmaja, Gonsiori 8 korteriomanike seas.

EKA pressiesindaja Solveig Jahnke sõnul on siiski tõenäoline, et EKA saab ehitusloa esitamiseks ajapikendust. «Praegu on küsimus selles, kas ministeerium peab enda kehtestatud tähtajast väga rangelt kinni või nad lähtuvad ikkagi sellest, et ehitise kasutusluba peab olema väljastatud 2015. aasta lõpuks. Isegi kui me saame ehitusloa alles järgmisel aastal, jõuaksime hoone ikkagi tähtajaks valmis ehitada,» kinnitas Jahnke.

Archimedese esindaja Maido Puna sõnul annab pühapäeval kätte jõudnud tähtaeg sihtasutusele õiguse, kuid mitte kohustuse EKAga sõlmitud rahastamisleping lõpetada. «EKA on ju esitanud nii Archimedesele kui haridus- ja teadusministeeriumile taotluse selle tähtaja pikendamiseks ja selle osas praegu menetlus käib.

Ministeeriumi pressinõuniku Asso Ladva sõnul kaalutakse EKA taotlust rahulikult ja põhjalikult. See, et EKAl 4. detsembriks ehitusluba käes ei ole, ei anna Ladva sõnul mingit põhjust paanikaks. «Kogu see ehitusloa asi tuleb rahulikult läbi vaadata. Et mis meelt on selles küsimuses Tallinna linn ja mis selle ümber üldse toimub,» ütles Ladva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles