Nädal loomaaias: rippkõhtseal sündisid põrsad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maaja Kitsing

Möödunud nädal oli Tallinna loomaaias igatepidi tegus. Esmaspäeval sai vietnami rippkõhtsiga maha kahe põrsaga, mõlemad emased. Teisipäeval väisasid loomaaeda kogemuste vahetamise eesmärgil ülelahenaabrid Helsingi loomaaiast.


Suurkiskjate nädala lõpetuseks kõnelesid Illu kohviku ruumides suurkiskjate uurijad Ilmar Rootsi, Peep Männil ja Marko Kübarsepp hundi, karu ja ilvese suhetest inimesega ning arutlesid teemal, kuidas nendega kõrvuti elada. Ühtlasi tutvustasid nad suurkiskjate uurimismeetodeid.

Pimeduse saabudes suunduti presidendiproua Evelin Ilvese ja loomaaia direktori Mati Kaalu järel ilvesepuuride juurde, kus anti nimed kahele suvel loomaaias sündinud ilvesetüdrukule.

Novembri lõpus möllanud tormituuled tõmbasid maha mõned puud Veskimetsas ja Rebasemäel, osa neist viidi kohe elevantidele näkitsemiseks. Puuridele-aedikutele õnneks kahju ei sündinud, kuid lumeleopardide stendi postid alpinaariumis murdusid küll jala pealt, nii et mõnda aega pole nüüd võimalik stenditekstidega tutvuda.

Kümme tänavu sündinud miiluvasikat eraldati karjast, et valmistada neid ette Leetu saatmiseks. Detsembris algavad ka ettevalmistused amuuri leopardi kutsika Baruto eraldamiseks emast – tutvumiseks ja harjumiseks paigutatakse sisepuuri transpordikast. Kutsikas tuleb emast eraldada enne emaslooma eeldatava jooksuaja algust detsembri lõpus.

Reklaamiagentuur Bonus Futuri OÜ tegi loomaaiale kingituse ja võttis enda kanda loomaaia kuuskedele riputatud advendilampide elektriarve tasumise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles