Piritale rajatakse ekstreem-rattapark

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekstreemsport.
Ekstreemsport. Foto: Priit Mürk

Pirita innaosa valitsus ja MTÜ Estonian Freeride Guild sõlmisid kokkuleppe, mille järgi rajab viimane Pirita ja Lasnamäe linnaosade piirile Katleri bussipeatuse lähistele Narva maantee ja Kase tänava vahele Tallinna esimese ametliku «dirt» - hüppepargi.

Planeeritav hüppepark paikneb esitatud eskiislahenduse kohaselt Maarjamäe paekalda jalamil ning on kooskõlastuse saanud ka keskkonnaametilt. Praegu tühermaana seisvale alale on kavandatud rajada kolm rada 10 elemendiga, mis peaks iga ekstreemratturi südame kiiremini põksuma panema. Kõik radade elemendid kavatsetakse vormida mullast.

Seletuskirjas märgivad MTÜ esindajad, et pargi elementide kujundamisega seotud mõju loodusele on minimaalne ning kogu vormimisprotsess on sisuliselt olemasoleva pinnase pealiskihi ümberkujundamine vallideks. Pargi ehitamiseks pole kavandatud puuderaiet ning ehitus ei kahjusta ka Maarjamäe paekallast.

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik leiab, et noorte ekstreemsportlaste poolt on niisugune initsiatiiv igati tervitatav ning linnaosal ei saaks midagi olla selle vastu, kui huviliste vaba aja veetmise võimalusi seeläbi rikastada suudetakse. «Ehk saab mõni algaja just tänu sellele hüppepargile tuult tiibadesse või alles leiab enda jaoks selle ala võlud,» lausus Terik.

Planeeritav rattapark oleks ainulaadne nii Tallinna kui ka Eesti mastaabis. Tegemist on kiiresti areneva ja noorte seas väga populaarse spordialaga, mis on lisaks kergesti kombineeritav mänguliste show-elementidega ja toob MTÜ esindajate sõnul kindlasti praegu tühermaa muljet jätvale territooriumile põnevust juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles