Politsei alustas Viimsi turvavideo kohta menetlust

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Politseist öeldi Postimehele, et nad on teadlikud Youtube’is ringlevast turvakaamera lindistusest, kus üks mees tegutseb kahtlaselt Viimsi spaa riietusruumis.

«Teame, et selline video üleval on, hetkel küll ei oska kahjuks kommenteerida, kes ja mis asjaoludel selle sinna üles pani,» ütles politsei pressiesindaja Mihkel Loide.

Loide sõnul ei pea kannatanu menetluse alustamiseks ilmtingimata avaldust esitama.

«Politsei saab seda teha ka lähtudes näiteks internetti üles riputatud videost nähtuvast. Ja seda videot hakkasime menetlema,» sõnas ta.

Loide ei soovinud kommenteerida, kuivõrd õiguspärane on kaamera ülesseadmine sellisesse ruumi ja tema sõnul tuleks seda küsida andmekaitseinspektsioonilt.

«Muul juhul aga, kui kaamera on paigaldatud lähtuvalt kehtivast seadusandlusest, siis saab salvestist kasutada kohtus tõendina,» nentis ta. «Sel juhul aga tuleb kaamera vaatevälja sattuda võivaid inimesi videovalvest teavitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles