Premeeriti projekti «Hoovid korda» parimaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajate tee 88.
Ehitajate tee 88. Foto: Tallinna kommunaalamet

Tallinna kommunaalametis kogunenud preemiakomisjon valis välja 2010. aastal projektis «Hoovid korda» osalenud korteriühistute seast parimad ning jagas 9000 eurose preemiaraha nelja ühistu vahel.

Esimene koht läks jagamisele KÜ-te Jupiter (Sõstra 6) ja Ehitajate tee 88 vahel ning kumbagi neist tunnustati 3000 euro suuruse preemiaga. Kolmas koht jagati KÜ-te Viiralti 3 ja Kopli 11a vahel ning kumbki neist sai 1500 eurot.

Komisjoni esimehe, abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul seadis komisjon ettepoole suured korteriühistud. «Esimest kohta jagavad Ehitajate tee 88 ja Sõstra 6 ühistud, kus korrastati hoovid kahes etapis. Mõlemad ühistud parandasid eelkõige oma parkimistingimusi. Ehitajate tee 88 ühistu Mustamäel rajas endale parkimistasku ja Sõstra 6 ühistu Kristiines tegi korraliku majaesise kõnnitee. Üldmuljena said mõlemad korteriühistud suurele majale kohase kena hooviala,» ütles Klandorf.

Kolmas koht läks jagamisele kahe silmapaistva tulemuse saavutanud väikese ühistu vahel. Kopli 11a ühistu Põhja-Tallinnas asub otse trammitee ääres, kuhu mitmeaastase projektiga rajati kena piirdeaiaga hoov, mis kaunistab tervet tänavat. Lisaks laoti unikivist parkla ja ehitati elanikele aeda puhkenurk. Koos naabritega rajas ühistu ka prügimaja.

Viiralti 3 ühistu kesklinnas parandas haljastust ja rajas samuti puhkenurga. Lisaks korrastati maja parklat ja piirdeaeda ning piirati puitkonstruktsiooniga prügikastid.

2010. aastal sai projekti «Hoovid korda» raames toetusi 143 korteriühistut kokku 13 miljoni krooni ulatuses. Linnaosade valitsused esitasid komisjonile kaalumiseks oma paremad ühistud ja komisjon valis 20 korteriühistu hulgast välja preemiate saajad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles