Rahvusmustritega bussid lähevad peatselt liinile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnavõim esitles Raekoja platsil Scania busse, mis on koostöös Eesti Rahva Muuseumiga kaunistatud rahvusmustritega.


Tegemist pole paljalt silmailuga, iga bussi tagaukse juures on ka täpselt kirjas, mis mustriga on tegemist ning millal, kust ja kelle abil on see muuseumi jõudnud. Samuti on busside külgedel ja tagaotsas kirjas vanasõnad.

Idee autorid on abilinnapea Taavi Aas ning TAKi juhtkond. «Algtõuke andis kudumisgraffiti, millega oli kaunistatud ka üks liinibuss. Sealt jõudsime rahvusmustrite mõtteni välja,» rääkis Aas Postimehele.

Esialgu katavad rahvusmustrid kolme bussi seinu, kuid tulevikus võib neid linnapildis ilmselt rohkem näha. Aasa sõnul on Tallinn teiste linnade, maakondade ja valdade sellealastele pakkumistele avatud.

TAKi juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul võiks kaaluda kasvõi Tallinna linnaosade sümboolika tutvustamist bussiseintel. See tähendab välimeediafirmadele ühe reklaamikanali kadumist ning TAKile reklaamitulude vähenemist.Tamme sõnul aga võiksidki reklaamid kolida busside salongides olevatele ekraanidele ning ühissõidukite välisseinad võiksid selle asemele meie kultuuri ja ajalugu tutvustada.

TAKi pressiesindaja Sirje Roht ütles, et homme lähevad rahvusmustritega bussid proovisõidule. See, millisel liinil nad igapäevaselt sõitma hakkavad, selgub lähiajal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles