Nooruk viskas USA saatkonda süütepudeliga

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA saatkonda rünnati eile süütepudeliga.
USA saatkonda rünnati eile süütepudeliga. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eile õhtul viskas 19-aastane Taavi Tallinnas Kentmanni tänaval asuvat Ameerika Ühendriikide saatkonnahoonet süütepudeliga.

Viskaja peeti sündmuskohal kinni, teatas Põhja prefektuur. Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel oli nooruk kaine ning ta on varem kohtulikult karistamata. Prokuratuuri andmetel saatkonnahoone erilisi kahjustusi rünnaku tulemusel ei saanud.

Juhtumi kohta on algatatud kriminaalasi avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel. Süüdimõistmisel võib noorukit karistada  rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Noormees on kinni peetud ning  prokurör ei taotle tema vahistamist.

USA saatkonna pressi- ja kultuuriatašee Michelle J. Schohni kinnitusel ei saanud keegi eilses rünnakus viga ning ka hoonel ei ole märkimisväärseid kahjustusi, kui välja arvata väike põlenud laik fassaadil. «Minu teada rünnakus kahtlustatav mingeid avaldusi ei teinud,» sõnas Schohni.

Ründaja pidas kinni üks kohalik eestlasest elanik ning nooruk oli kuni politsei saabumiseni saatkonna turvatöötajate valve all. Pressiatašee kinnitusel saabus politsei sündmuskohale kiiresti ja viis ründaja endaga kaasa.

USA saatkond tänas oma pressiteates Eesti politseid hea koostöö eest ning selles avalduses tõdeti, et eilne vahejuhtum tõestab, et ühiskondlikku turvalisust ohustavaid intsidente võib juhtuda igal ajal ja kõikjal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles