Harjumaale jääks lõpliku kava kohaselt 12 gümnaasiumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kool.
Kool. Foto: Corbis/Scanpix

Harju maavalitsus saatis kolmapäeval haridus- ja teadusministeeriumile töörühma ettepanekud Harjumaa gümnaasiumivõrgu korrastamiseks, mille kohaselt jääks Harjumaale lõppkokkuvõttes alles 12 gümnaasiumi.

Kui varasema kava kohaselt pidanuks Harjumaale alles jääma Keila kool, Maardu gümnaasium, Viimsi keskkool, Kose gümnaasium, Saue gümnaasium, Jüri gümnaasium, Saku gümnaasium, Kuusalu keskkool, Tabasalu ühisgümnaasium ja Paldiski gümnaasium, siis nüüd on nimekirja lisandunud ka Kehra gümnaasium ja Loksa gümnaasium, selgub ministeeriumile saadetud ettepanekutest.

Paldiski, Kehra ja Loksa gümnaasiumides soovitab Harju maavalitsus jätkata gümnaasiumihariduse pakkumist, arvestades piirkondlikke erisusi ning seda, et nimetatud koolides on nii eesti- kui ka venekeelne õpe.

Lisaks peab maavalitsus oluliseks maakonnasisese ühistranspordivõrgu korraldamist ja õpilaskodu kohtade tegeliku vajaduse väljaselgitamist, et tagada maakonna gümnaasiumiastme õpilastele kättesaadav ja kvaliteetne haridus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles