Korteriühistud rajavad endale ise parklaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe Sinimäe tee 5 korteriühistu uues parklas on kohti 35 autole. Järgmisel aastal kavatseb ühistu seda laiendada.
Lasnamäe Sinimäe tee 5 korteriühistu uues parklas on kohti 35 autole. Järgmisel aastal kavatseb ühistu seda laiendada. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna magalates on paljud korteriühistud asunud endale ise parklaid rajama, et majaelanikel oleks üldse võimalik oma kodu juures autosid hoida.



Sütiste tee 16 korteriühistu esimehe Jüri Kurmi sõnul ei suutnud majaelanikud enam välja kannatada olukorda, kus võõrad autod ummistasid pidevalt nende maja esise.

Seetõttu otsustatigi sel aastal rajada projekti «Hoovid korda» raames oma parkla. «Nüüd ongi parkla olemas ja käivad viimased tööd. Parklat tahtsime sellepärast, et siin oli parkimisega rohkem kui probleem,» ütles Kurm. «Oma maja elanikud ei saanud enam üldse autot kuhugi panna.»

Põhiliselt jätsid maja juurde oma sõidukid üle tee asuva asutuse inimesed. «Regionaalhaigla on ju ka lähedal ja seal on nüüd parkimine tasuline,» lisas Kurm.

Tõkkepuid parklasse ei pandud, küll aga sõlmis ühistu lepingu Ühisteenustega ning firma patrullid hakkavad parkijaid kontrollima. Pannakse üles märgid, mis lubavad parkida ainult Sütiste tee 16 korteriühistu elanikel, kes saavad ka vastavad kaardid. Igale korterile antakse ka üks külaliskaart. Platsile mahub eeldatavalt 45 autot.

«Kui aga näiteks Juhanile tuleb rohkem autoga külalisi, eks ta peab siis naabrite käest külaliskaarte juurde laenama,» mainis Kurm. «Ma arvan, et oleme nüüd parkimise oma maja juures mõistlikult lahendanud ja probleemid kaovad.»

Korteriühistu peab ise tagama parkla korrashoiu ja talvel hoolitsema, et lumi saaks koristatud.
Oma 17-korruselise tornmaja juurde otsustasid korraliku parkla rajada ka KÜ Sinimäe tee 5 elanikud Lasnamäel.

Korteriühistu juhatuse liige Marina Baranjuk ütles, et nende majas on 64 korterit, kuid maja ümber oli siiani parkimiseks ruumi väga vähe. Kõrval asub veel mitu viiekorruselist elamut, mistõttu tekkis inimestel parkimisega kogu aeg probleeme. Seetõttu otsustasid nemadki programmi «Hoovid korda» raames päris oma parkla rajada.

Baranjuki sõnul on nüüd majaümbrus korras ja puhas ning elanikel on hea meel, et nende parkimismured leidsid kas või osaliselt lahenduse. Paika on pandud märgid, mis lubavad seal parkida vaid Sinimäe tee 5 korteriühistu liikmetel.

Baranjuk kinnitas, et ühistu kavatseb järgmisel aastal veel linnalt raha taotleda, et parklat laiendada ja ka tõkkepuud paigaldada. Laienduseks on koht olemas ning ühistu on juba vastava projektigi tellinud ja muid ettevalmistustöid teinud.

Praegu on parklas kohti 35 autole, teise osa valmimisel tuleb veel 26 kohta juurde. Iga korter saab parkimiskaardi, kus on auto number kirjas. Kui kellelegi tuleb autoga külaline, siis peab ta esiklaasi alla jätma korteri numbri, kuhu ta läheb, ja oma mobiiltelefoni numbri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles