Kesklinna vanem laseb politseil kuuse murdumisi uurida

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusetüvi pärast esimest murdumist
Kuusetüvi pärast esimest murdumist Foto: Liis Treimann

Tallinna Kesklinna vanem Mihhail Korb pöördus avaldusega politseisse, et selgitada välja Raekoja platsi jõulupuu kahe murdumisega seotud asjaolud.


Korbi sõnul soovib ta selgust kahes küsimuses: kas esimese kukkumise järgselt kuuse tüves avastatud sisselõige oli sinna tekkinud juhuslikult või tahtlikult ning kas kuuse kukkumistel oli ohus inimeste elu ja tervis. «Peale neile küsimustele vastuse saamist on politseil kaalutlusotsus, kas alustada kellegi suhtes menetlust või pole see otstarbekas,» ütles Korb.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide sõnul algatas politsei kuuse murdumise suhtes menetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb muuhulgas võõra asja rikkumist.

Kuuse murdumistega seoses toimus kesklinna valitsuses ka sisejuurdlus, mille käigus ilmnes, et linnaosa valitsuse poolne järelvalve kuuse püstitaja OÜ Kesklinna Pargid tegevuse üle polnud küllaldane. Sellega seoses on linnaosa valitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja viidud üle madalamale ametikohale ning kuni uue juhataja leidmiseni määratud tema asemele ajutine kohusetäitja.

Kesklinna valitsuse avalike suhete nõuniku Ivo Parbuse sõnul oli osakonnajuhataja karistamiseks põhjust küllaga. «Kui kuusk ikka kaks korda pikali kukub, siis on karistamiseks põhjust küll. Ei saa ju pöidlaid keerutada ja öelda, et me ei tea, mis toimub. Kui on tavalisest erinev kuusk, siis tuleb kõik asjad mitu korda üle kontrollida,» ütles Parbus.

Kesklinna valitsus kaalub samuti meetmeid OÜ Kesklinna Parkide suhtes, ent nende ulatus on seni veel määratlemata. «Kindlasti tuleb OÜ-l kanda võimalikud kahjunõuded Jõuluturu kauplejate poolt, kelle tööd kuuse murdumised oluliselt takistasid, ent nõuete suurus pole seni veel selge,» lisas Korb.

«Leping kuuse püstitamiseks lubab meil rakendada sanktsioone, mille ulatust praegu veel kaalume. Kindlasti ei kasuta me sama firma abi kuuse mahavõtmisel ning ka järgmise aasta kuuse püstitaja leidmiseks korraldatavale konkursile pole neil enam asja,» lubas kesklinna vanem.


«Kesklinna Pargid on ju näidanud, et tegelikult ei vastutata selle eest, mida tehakse. Meenutades seda, et ka ükskord varem vajus kuusk viltu ja võttes kõik need asjad kokku, tuleb tõdeda et kompetentsi ei ole, kuigi sedasama kompetentsi müüakse,» lausus Parbus.

Raekoja platsil olev liiga kitsas auk ei ole Parbuse sõnul kuuse pikali kukkumiste põhjuseks. «Ka selle jaoks on kompetentsed inimesed, kes peavad vaatama ja otsustama, kas see puu sobib sinna auku. Ja vajadusel on nende asi öelda, et vabandust, auk on liiga väike. Sinna ei saa nii kõrget ja jämedat puud panna. Seda oleksid pidanud vaatama nii vastutav ametnik, kui töö tegija,» selgitas ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles