Tallinna suusakeskused loodavad sel nädalal rajad valmis teha

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstlume tegemine Pirita spordikeskuses.
Kunstlume tegemine Pirita spordikeskuses. Foto: Raigo Pajula

Nõmme ja Pirita spordikeskuste juhid loodavad, et juba sel nädalal on mõlemas kohas olemas korralikud suusarajad, sest krõbedaid külmakraade ära kasutades on keskustes toodetud hulgaliselt kunstlund.


Nõmme spordikeskuse juhataja Toomas Klasen lausus, et kolmapäevaks on tellitud tehnika - kolm koppa ja viis autot, et hakata valmistehtud lund radade jaoks laiali vedama. Ta lisas, et ideaalvariandis võib juba neljapäeval olla suusarada spordikeskuses olemas.

«Meil on praegu juba nii palju lund, et mingi ringi saame igal juhul tehtud,» lausus Klasen. «Nii kaua kui võimalik, hoiame lumemasinaid jätkuvalt töös.»

Klasen ütles, et lumemasinad pannakse kinni siis, kui õhutemperatuur läheb soojemaks kui -5,5 kraadi.

Pirita spordikeskuse juhataja Aavo Aunroos ütles, et loodetavasti õnnestub Pirital suusarajad avada nädala lõpus.

«Hakkame homme hommikul lund vedama,» rääkis ta. «Praeguseks on tehtud juba nii palju lund, et saame 2-2,5 kilomeetrise ringi sisse teha.»

Aunroosi sõnul peitub suurim oht radade valmimisel selles, kui homme ja ülehomme soojakraadid tuleksid. Ta lisas, et praeguse prognoosi kohaselt peaks siiski homme tulema 0 kraadiga ilm ja siis läheb jälle külmemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles