Pistisekahtlusega linnaametnik lahkus töölt

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaks. Illustratiivne foto.
Altkäemaks. Illustratiivne foto. Foto: Margus Ansu / Postimees

Koos linnavalitsuse nõuniku Ivo Parbusega pistiseskandaali sattunud Kristiine linnaosavanema asetäitja Aleksander Raide lahkus 1. jaanuarist töölt omal soovil.

«Raide lahkus töölt omal soovil,» ütles linnaosavalitsuse avalike suhete nõunik Ljubov Semjonova. «Kuni lahkumiseni oli Raide palgata puhkusel.»

Kaitsepolitsei pidas 4. detsembril korduvas pistise võtmises kahtlustatavana kinni Tallinna abilinnapea nõuniku Ivo Parbuse ning pistise andmises kahtlustatavatena Kristiine linnaosavanema asetäitja Aleksander Raide ning ärimehe ja endise Tallinna linnaametniku Toivo Susi.

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel käsitleb kahtlustus detailplaneeringute menetlemisel tekkivate probleemide lahendamist raha eest.

Kui Parbus on vahistatud tänaseni, siis Raide ja Susi lasti peatselt pärast nende kinnipidamist lahti.

Detsembri keskel astus Raide välja ka Keskerakonnast, kusjuures mees annetas mullu parteile 25 000 krooni.

Raide tegevusvaldkonnad Kristiine linnaosavanema asetäitjana oli elamu- ja kommunaalmajanduse, heakorra, varade tagastamise, eluruumide erastamise, elamispinna, ehitustegevuse, mitteeluruumide rentimise ja erastamise ning elanike registriga seotud küsimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles