Tallinn kehtestab ujulaga lasteaedades teistest kõrgema tasu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil esitada linnavolikogule määruse eelnõu, millega muudetakse 1. jaanuarist lasteaedade kohatasu määra seniselt 8 protsendilt 10,6 protsendini ning ujulaga lasteaedades 12 protsendini kehtivast töötasu alammäärast kuus.

Seega suureneb vanema osa koolieelses munitsipaallasteasutuses seniselt 22,24 eurolt 29,47 euroni, teatas Raepress.

Ujulatega lasteaedades kehtestatakse vanemate kaetava osa määraks 12 protsenti töötasu alammäärast ehk 33,36 eurot kuus. Sellist kohatasu rakendatakse aga ainult nendele peredele, kelle laps ujulat kasutab. Nende laste osas, kes ujumas ei käi ega osale ujumisõppes, rakendatakse vanema osa suuruses 29,47 eurot kuus.

Tallinnas on kokku 16 ujulaga lasteaeda.

Tänavu veebruaris moodustati linnavalitsuse korraldusega koolieelsete munitsipaallasteasutuste tegevuse toetamiseks ajutine laiapõhjaline komisjon, kes arutas vanema poolt kaetava osa muutmist ning leidis, et vanema osa diferentseerimine ujulaga ja ujulata lasteaedade vahel on mõistlik. 1,4-protsendine muutus võrreldes ilma ujulata lasteasutustega tuleneb ujulate käigushoidmise täiendavast kulust ja see aitab katta ujula tegevuskulust umbes 80 protsenti.

Vastavalt koolieelse lasteasutuse seadusele võib vanemate poolt kaetav osa ühe lapse kohta olla kuni 20 protsenti valitsuse kehtestatud palga alammäärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles