Tallinn avas taksomaffia takistamiseks uued peatused

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinn avas vanalinnas ja kesklinnas kaheksa uut taksopeatust ning suurendas kohtade arvu mitmes olemasolevas peatuses, et muuhulgas teha elu kibedamaks taksomaffial.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul linnavalitsus kaalus ja leidis, et hästi organiseeritud taksode parkimine tagab ohutu ja kliendisõbraliku klienditeeninduse nii linna elanikele kui ka külastajatele, teatas Raepress.

«Seniajani ummistasid taksod vanalinna sissesõitude juures kitsaid tänavaid ja tekitasid segadust kesklinna parkimises,» lausus Mutli. «Senimaani eksisteerisid vana- ja kesklinna piirkonnas mitmed omaalgatuslikud taksopeatused, kus kehtisid hundiseadused ja kus vend ei tundnud venda.»

Uute peatuste eesmärgiks on tagada kiirem ja turvalisem liiklemine linlastele ja turistidele, kes on jäänud näiteks hiliseks ajaks linna peale toimetama.

Uued taksopeatused rajati Harju, Suur-Karja, Vana-Viru, G. Otsa ja Nunne tänavale, aadressile Mere puiestee 10, Torupilli otsa ja Balti jaama parklasse.

Samuti vaadati üle ja suurendati kohti olemasolevates taksopeatustes Aia tänaval, Mere puiestee 6, Pärnu maantee 139, kino Kosmos, Valli parkla ning Ed.Viiralti, Weizenbergi ja Kreutzwaldi tänaval ning Mere puiesteel (ööpeatus).

«Uute taksopeatuste rajamisega püüab linn koputada taksojuhtide südametunnistusele ja suunata nad kliente ootama taksopeatustesse,» ütles Mutli.

Abilinnapea sõnul tahab linnavalitsus alanud aastal asetada veelgi suuremat rõhku taksoteenuse kvaliteedile - korrektsele ja kliendisõbralikule teenindamisele. Samuti plaanib linn pöörata enam tähelepanu nii taksode kui ka taksojuhtide välimusele, taksojuhtide kutseoskustele - linna tundmisele, taksondust puudutavate eeskirjade tundmisele.

«Edaspidi loome juurde taksopeatusi tervel linna territooriumil,» lubas Mutli. «Oluline on, et linlased ja linna külalised saaksid turvalisemalt, mugavamalt ja kiiremini liigelda, kui neil selleks vajadus tekib.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles