Nõmmekas süüdistab postiljoni koerale pipragaasi laskmises

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postiljonide rattad.
Postiljonide rattad. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tallinnas Nõmmel elav mees väidab, et postiljon lasi tema koerale pipragaasi näkku, kuigi too haukus suletud väravate taga.

Tallinnas Nõmmel elava George Shabadi ühte koera oli gaasijuga tabanud näkku ning peremehe sõnul jooksis koeral silmadest vett ja taastumiseks läks paar tundi, kirjutab Õhtuleht. Postiljonilt ära võetud gaasipudel Animal Stop 110 aga olevat olnud peaaegu tühi.

Perekond esitas Nõmme postkontori juhatajale postiljoni kohta kaebuse ja sealt olevat vastatud, et väravad olid avatud ja postiljon olnud ohus. Sellele, et värav oli kinni, kui postiljon koera pipragaasiga lasi, viitavad Shabadi sõnul ka gaasijäljed väravalippidel.

Eesti Posti kinnitusel ei olnud vahejuhtum nii ühene, nagu väidab George Shabad. Eesti Posti pressiesindaja Inge Suderi sõnul oli kirjakandja seletuse kohaselt värav lahti. «Postkast on värava juures ja tuulega oli värav ilmselt lahti läinud. Kirjakandja pidi värava sulgema,» selgitas ta.

Postiljoni selgituse kohaselt nägi ta aias kahte koera, kes jooksid tema poole ja ta püüdis väravat kinni panna. Aeda sulgedes kasutas ta koerte peletamiseks spreid, sest koerad üritasid aia peale hüpata. Kirjakandjal õnnestus värav kinni panna ja post ära panna ja kui ta oli lahkumas, tuli väravast välja koos koertega peremees.«Peremees solvas kirjakandjat ja võttis temalt vägisi ära sprei.

Kirjakandja on teinud juhtumi kohta avalduse,» sõnas Suder ja lisas, et kirjakandja on juhtumist šokis. Eesti Posti kinnitusel teenindab seda maja väga korralik töötaja ning antud aadressiga on ka varem olnud probleeme, kuna koerad on olnud lahti ja seetõttu on jäänud post kohale viimata. Selles majas elab kaks hundikoera ja üks labrador.

Pressiesindaja kinnitusel on see gaas olemas kõigil kandjatel kui enesekaitsevahend ning neid on instrueeritud seda kasutama.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles