Viie aastaga sai Tallinn juurde 3750 lasteaiakohta

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguhoos.
Mänguhoos. Foto: Liis Treimann/Postimees

Tallinna haridusameti kinnitusel on viimase viie aasta jooksul pealinn saanud juurde 3750 lasteaia kohta eri linnaosades.

«Uute lastesõime- ja aiakohtade loomisega tegeleb Tallinna linn järjepidevalt,» kinnitas Tallinna haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar.

Ta tõi näite, et aastatel 2006–2009 avati Tallinnas viis uut lasteaeda: Kelmiküla lasteaed Põhja-Tallinnas, Lauliku, Rännaku ja Kasekese lasteaiad Nõmmel ning Padriku lasteaed Pirital.

2008. aastal lõpetati Lasnamäel asuva Laagna lasteaed-põhikooli renoveerimine, kus loodi tänapäevased tingimused kuuele lasteaiarühmale. Aasta hiljem renoveeriti kesklinnas asuva Rõõmutarekese lasteaia hoovimaja, kuhu lisandus samuti üks rühm.

Mullu avati haridusameti kinnitusel Tallinnas kuus uut rühma – üks Lepistiku lasteaed-algkoolis, üks Mustamäe 1. lasteaed-algkoolis (mõlemad Mustamäel) ja üks Lasnamäel asuvas Tuule lasteaias. Rekonstrueeriti Lasnamäel asuva Asunduse lasteaia üks korpus, kuhu lisandus kolm uut sõimerühma

Selle aasta veebruaris avati Kristiine lasteaias täiendav sõimerühm, septembrist avas Mustamäel tegutsev Lepistiku lasteaed-algkool kaks täiendavat rühma ning 1. novembrist töötab veel üks täiendav sõimerühm kesklinna Südamekese lasteaias.

Haridusameti kinnitusel on sel aastal algamas Põhja-Tallinnas asuva Kolde ja Haaberstis paikneva Vikerkaare lasteaia renoveerimine, kuhu lisandub samuti uusi lasteaiakohti.

«Lisaks erinevat tüüpi munitsipaallasteaedadele pakutakse Tallinnas lapsevanematele ka lastehoiu- ja eralasteaiateenust, mida linn toetab samas ulatuses kui munitsipaallasteasutusi.»

Uutest lasteaiakohtadest hoolimata ootab pealinnas sõimekohta 1500 mudilast. Haridusameti kinnitusel on aga enamikule kolme- kuni seitsmeaastastele lasteaiakoht olemas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles