Mart Min: TTÜ peab muutuma

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ Biorobootika keskus.
TTÜ Biorobootika keskus. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Tehnikaülikooli elektroonikateadlase Mart Mini sõnul on peaks ülikool vähendama õppeainete hulka, kuna inseneriõpe kipub praegu jääma marginaalseks tegevuseks.

«Me oleme praegu väga killustunud, meil on kohutav arv õppeaineid ja õppekavasid, kui me jagame oma ressursid nende kõigi vahel võrdselt ära, siis võrreldes tuumik-Euroopa riikidega on need niivõrd tühised, et igasugune innovatsioon on ressursside puudumise tõttu võimatu,» ütles Min ERR Uudistele.

«Me peame kontsentreeruma, me peame tegema vähem, aga paremini. /.../ Inseneriõppe osakaal on Tallinna Tehnikaülikoolis (TTÜ) praegu üks kolmandik, see on järjest vähenenud ja kipub jääma marginaalseks tegevuseks,» rõhutas ta.

«TTÜ võtab praegu hirmus palju ette, TTÜ seab oma arengukavas eesmärgiks saada ja olla rahvusvaheline teadusülikool, olla ettevõtlik ülikool, olla äritegev ülikool ja olla ka hea insenerikool, seda on küll ja rohkemgi veel,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles