ERR: Tallinnas on umbes 1500 kodutut

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutud Balti jaamas.
Kodutud Balti jaamas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinnas on umbes viissada kodutut, kes ööbivad tänaval, kuurides või tühjaks jäänud majades, kaks korda rohkem on aga neid, kes on leidnud peavarju varjupaikades või majutusüksustes, selgus Tallinna sotsiaaltöö keskuse korraldatud loendusel.

Tallinna kodutute tegelikku arvu senini ei teatud ning loendatud 1500 inimese andmeid hakatakse nüüd analüüsima, vahendab ERR Uudised.

Küsimusi oli palju ja koduta jäänud inimesed rääkisid oma elust  meelsasti, rääkis Tallinna sotsiaaltöö keskuse juhataja Kersti Põldemaa, kelle sõnul on pikka aega tõrjutud valmis oma lugusid jagama, kui nendega sõbralikult ja meeldivalt suhelda.

«Need põhjused, miks on koduta jäädud, on meile üldiselt teada – alkohol, töötus, perekondade lahkuminek,» loetles ta.

Nende viiesaja hulgas, kes eelistavad varjupaikadele elu ja ööbimist tänaval, on neid, kelle kohta puudub informatsioon ja ka neid, kes ei tahagi pakutavast ulualusest midagi kuulda, kuna peavad tänavatel ööbimist vabaduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles