Lasteaialapse surma uurimiseks telliti mitu ekspertiisi

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna Rukkilille lasteaias hukkus 3-aastane poiss
Laagna Rukkilille lasteaias hukkus 3-aastane poiss Foto: Priit Simson

Üheksa päeva pärast traagilist õnnetust Rukkilille lasteaias on poisi surma uuriv ringkonnaprokuratuur jõudnud tellida paar ekspertiisi ja kuulata üle juhtunuga seotud inimesi.

Kui üks tellitud ekspertiis peab selgitama kolmeaastase poisi surma põhjuse, siis teise ekspertiisi sisu jätab uurimist juhtiv Põhja ringkonnaprokuratuur esialgu saladusse. «Me ei saa kogu uurimistaktikat ka avaldada,» ütles prokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik.

Lisaks ekspertiiside tellimisele on uurijad võtnud ütlusi juhtunuga seotud isikutelt, kuid esialgu pole kedagi kuriteos kahtlustatavaks kuulutatud. Väikelapse surma uurimiseks algatati kriminaalasi surma põhjustamises ettevaatamatusest, mille eest karistusseadustik näeb ette kuni kolmeaastase vangistuse.

Kolmeaastase poisi elu nõudnud traagiline õnnetus Tallinnas Laagna teel asuvas Rukkilille lasteaias juhtus 16. novembri päeval. Esimese versiooni kohaselt libastus laps mänguhoos ohtlikul ronimisredelil, jäi redeli pulkade vahele kinni ja lämbus. Tõenäoliselt jõudis laps redelil abitult rippuda kümmekond minutit, enne kui teised lasteaiakaaslased ta sealt leidsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles